Portal Dinou – Barberà de la Conca

A prop de casa i no saber l’existència d’un restaurant com aquest… No té perdó.

Recomanable? Sí, cent per cent. És un dels llocs que sorprèn, que no esperes per a res, i que sense cap mena de dubte saps que hi tornaràs (i no pas gaire tard).

Era un diumenge plujós i tot i que no estigués ple de gent, encara ho va fer més proper, tot i que penso que amb la cambrera que tenen, el tracte sempre és proper.

Ara al mirar de nou la seva pàgina web, la carta ha tornat a canviar. Això és sinònim d’haver-hi de tornar aviat.

Vam començar amb unes cosetes per picar i per matar una mica el cuc abans de posar-nos en situació. Els bunyols de bacallà i botifarra negra, excel·lents, un gust molt suau que ens recordava als bunyols de la mare. Seguidament les croquetes que el gust era tant adaptat al nostre paladar que vam discutir una bona estona per endevinar quin era el farcit.

Trinxat de pata i bleda amb foie i crema de cigrons, una amanida de rovellons amb pernil d’ànec amb una vinagreta de taronja i farigola, un arròs amb calamars i nyora amb el seu punt fort, i uns canelons de pollastre de pagès amb gambes i bolets excepcionals.

Un ambient molt proper com he dit, una situació perfecta i una decoració rústica i moderna al mateix temps fa que el temps passi molt ràpid mentre degustes uns bons plats.

A l’hora dels segons vam demanar carn i peix. Ens vam decantar per el llom de lluç amb escabetx de bolets i patates, el bacallà amb ceps i espinacs que tornava a recordar-nos a la salsa del restaurant de Peratallada, els peus de porc amb calamars i carxofes, i l”espatlleta de xai amb sàlvia, cítrics i polenta. Un apunt important a la presentació de l’espatlleta de xai, en el seu punt de cocció i als calamars dels peus de porc, excel·lents.

I ja, després de sentir-nos tips, van arribar els postres. Un gelat de xocolata blanca, un “capuccino” de crema catalana i cafè espectacular tant pel que fa a la presentació com al gust, un bescuit gelat de figues seques amb salsa de xocolata calenta i un pastís de formatge.

Sense cap mena de dubte, val la pena fer el menú i escollir un bon vi que ens acompanyi en el maridatge amb el dinar. Un preu mòdic pel que vam menjar, unes presentacions molt encertads i un lloc per apuntar i per escriure al blog.

Com ja he dit, hi tornaré i us el recomano a tots aquells que viviu a la Conca de Barberà, ja que a vegades les millors coses, són a prop de casa.

Salut i gana!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s